2021年4月12日月曜日

白和え、ゴマ和えでどうぞ

 

                 

 

日本農業再生









青森合同青果


青森合同青果株式会社




    


 

ソーシアルメディアで青果物流通




白和え、ゴマ和えでどうぞ










ユニークな姿の山菜「コゴミ」。

渦巻状に丸まっている若芽の先端が、人が屈(かが)んでいるように見えるため「カガミ→コゴミ」と呼ばれるようになったとか。

アクがなく下処理は不要、さっと茹でて胡麻和えや白和えがおススメ。

 

ーーーーーーーー
 

A unique edible wild plant "Kogomi".

The tip of the young sprout, which is curled up in a spiral shape, seems to be bent over, so it has come to be called "Kagami-> Kogomi".

There is no lye and no pretreatment is required. Boiled quickly and mixed with sesame and white is recommended.

 

 

 




 

 

 

0 件のコメント:

コメントを投稿