山の収穫と寿司の組み合わせ
山の収穫と寿司の組み合わせ
現在では高知県の山間部で作られた独特の伝統的な寿司を紹介している。
田舎寿司(田舎ずし)は, 寿司のトッピングとして海から食材を使用する高知の郷土料理である。
カラフルなトッピングには, 今シーズンにあるタケノコやシイタケなどが含まれており, 冥加や"琉球"などの高知の郷土製品などがある. それぞれの具は"柚子 の 汁"で味付けし, 寿司に形を添える。
この寿司が特に美味しそうなものは, ユズの爽やかな風味と同様に美しい外観である。
様々なトッピングは非常に良いですが, 独特のコリコリした食感を使った竹のシュートスライスが特にお勧めです!
写真: 高知県北川マンサ会
++++++++++
Combination of Mountain Harvests and Sushi
Today, we introduce unique traditional sushi made in the mountainous areas of Kochi Prefecture.
"Inaka zushi" is local food of Kochi that uses ingredients from the mountains instead of those from the ocean as sushi toppings.
The colorful topping ingredients include slices of bamboo shoots and shiitake mushrooms, which are right in season now, and Kochi's local products such as myoga ginger and "ryukyu" (a kind of taro stem). Each ingredient is placed on top of a small ball of rice flavored with "yuzu-su" ( juice of citrus yuzu) and shaped into sushi together.
What makes this sushi especially appetizing is its lovely appearance as well as the refreshing flavor of yuzu.
The different toppings are all very good, but bamboo shoot slices with their unique crunchy texture are particularly recommended!
Photo: Kitagawa Kankou Association , Kochi Prefecture
0 件のコメント:
コメントを投稿